След като държавният глава направи забележка на премиера, ответният отговор не

...
След като държавният глава направи забележка на премиера, ответният отговор не
Коментари Харесай

Премиерът отвърна на Радев: Посещението ми в Северна Македония не е прибързано, а закъсняло

След като президентът направи забележка на премиера, ответният отговор не закъсня. 

Премиерът Кирил Петков отговори на думите президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден съобщи, че българското посещаване в Северна Македония е било преждевременно. По думите му посешението освен, че не е било преждевременно, „ а е било извънредно доста закъсняло ", написа nova.bg.

„ Истината е, че ние сме изгубили 30 години в тези връзки. Посещението ми освен, че не е преждевременно, то е извънредно закъсняло. Не аз като министър-председател, то беше закъсняло като българската страна да има дейна позиция, да има градивен звук на деяние, да има ясни цели и прецизен метод. Съжалявам, че сме изпуснали толкоз години. Аз нямаше да понеса нито ден да забавя това посещаване ", сподели пред публицисти министър-председателят. 

„ Вярвам, че в случай че не желаеме Балканите да останат най-бедните, най-корумпираните в Европейски Съюз, методът би трябвало да бъде заменен на база добросъседство, икономическо развиване ", уточни още той.

Той разяснява и последните събития в " Булгаргаз ". 

„ Сигурен съм че направихме верните стъпки. За „ Булгаргаз ” беше неуместно цената на газа да скача с 30%. Едновременно с това да се отхвърляме от мощности, които идват от Азербайджан, макар че са на по-ниска цена и да се оправдаваме през гръцка връзка, която в следствие нашите снабдители споделиха, че не е проблем да бъде заобиколена през Месемврия. Когато всеки българин би трябвало да заплати с 30% по-висока цена в средата на отоплителния сезон и всички се чудим по какъв начин да се оправим с високите цени на силата, да изпускаме такива благоприятни условия или от нарочна неточност, или от други ползи, за мен е неприемливо ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР